Comisionariat vamal


Comisionariatele vamale sunt autorizate de D.G.V. (Directia Generala a Vamilor) pentru a putea depune declaratii vamale in numele beneficiarului, cu documentatia necesara pentru justificarea inscrisurilor din declaratia vamala.

Birourile de comisionariat vamal de pe langa Birourile Vamale din Bucuresti si Constanta ofera persoanelor fizice si juridice consultanta necesara, indicandu-se documentele necesare specifice fiecarei operatiuni, precum si intocmirea declaratiilor vamale, prezentarea si sustinerea in fata autoritatilor vamale. Comisionariatele vamale sunt autorizate de D.G.V. (Directia Generala a Vamilor) pentru a putea depune declaratii vamale in numele beneficiarului, cu documentatia necesara pentru justificarea inscrisurilor din declaratia vamala. In cadrul procesului de sustinere si reprezentare a declaratiei vamala in fata lucratorilor vamali, aceasta trece prin mai multe etape, anume: inregistrare, control documentar, control fizic, validare, contabilitate, liber de vama, etc.

Declaratia vamala de import cuprinde informatii despre: exportator, importator, biroul vamal in care se face operatiunea, regimul vamal., biroul vamal prin care a intrat in tara marfa, tipul de transport cu care a intrat in tara marfa, valoarea fiecarui tip de marfa (articol), greutatea bruta si neta pentru fiecare tip de marfa (articol), conditie de livrare, valoare transport (in functie de conditia de livrare), descrierea marfurilor pentru fiecare tip de marfa (articol), numar articole, informatii fiscale cu taxe, accize si TVA aplicate tipului de marfa (articol), sume totale datorate bugetului de stat, lista de documente atasate, etc.