> Blog > Nume categorie > Anul Nou Chinezesc si efectul asupra transportului maritim

Anul Nou Chinezesc si efectul asupra transportului maritim

Anul Nou Chinezesc

Anul Nou Chinezesc va impacta transportul maritim in 2022?

Cu siguranta da, pentru ca productia va scadea si pentru a putea face fata numarului foarte ridicat de comenzi de peste tot din lume se va pune presiune pe companiile transportatoare locale care vor inregistra o crestere (estimarea este de cca. 10%) ca sa se acopere cererile si volumul de marfuri trebuie transportat catre terminalele de containere.


Anul Nou Chinezesc
Sursa: www.canva.com

Am verificat raportarile din regiunea Asia-Pacific si am studiat in amanunt situatia curenta, astfel ca putem emite cateva idei de care puteti tine cont, odata cu sosirea Anului Nou Chinezesc:

• cu toate ca nu vrem sa facem referire, insa impactul lanțului de aprovizionare este in continuare afectat de pandemie, fara a ne limita la acesta;

• exista cresteri la fabricile producatoare, dar lipsa de soferi conduce catre o usoara destructurare a lantulului logistic prin lipsa echipamentelor si a capacitatii navelor, si prin urmare, suntem limitati sa garantam disponibilitatea de rezervare pentru transport maritim containerizat;

• tarifele de marfa sunt deja la cote istorice, dar sa nu ne alarmam, intreaga lume a mai traversat astfel de perioade, insa pe masura ce vor exista cresteri de cereri de marfa la nivel mondial putem paria ca tarifele vor creste, nu vor descreste.

Acesta situatie produce tensiuni si se poate inrautati pe masura ce Anul Nou Chinezesc se apropie pentru ca cererile de marfa din intreaga lume se vor dubla, iar importatorii vor duce lupte acerbe pentru rezervarea spatiului la nava si capacitatea containerelor.

Se va mentine cresterea tarifelor pentru transportul maritim, insa operatorii portuari au crescut preturile pentru manipularile din interiorul terminalelor, atat la origine, cat si la destinatie. Pe langa acest flux de cresteri, formalitatile vamale inregistreaza si ele o majorare si totul se va reflecta in costul marfurilor la consumatorul final.

Pe fondul acestor scumpiri exista volume mari de marfuri ce sunt rulate la preturi inimaginabile.

Pentru detalii despre cum sa previi neplaceri in business-ul tau, ne poti contacta fie pe adresa de e-mail: office@pabllo.ro, fie la numarul: +40722120618, sau direct in sectiunea de consultanta:

Consultanta transport on-line