> Blog > Nume categorie > Transportul aerian de marfuri – 5 avantaje ale transportului aerian de marfuri

Transportul aerian de marfuri – 5 avantaje ale transportului aerian de marfuri

transportul aerian

Transportul aerian de marfuri reprezinta una dintre cele mai des frecventate operatiuni de transport. Acest mod de transport acopera atat sfera de marfuri de comert interior, cat si exterior, toate desfasurandu-se prin intermediul contractului de transport aerian, marfurile ajungand in siguranta si in conditii optime la destinatie.

transportul-aerian

Primele curse de transport aerian de marfuri au aparut imediat dupa Primul Razboi Mondial, in anul 1919, atunci cand a fost infiintata KLM, o companie de transport marfa. Dupa primele curse de transport aerian de marfuri desfasurate cu KLM au mai aparut si Sabena in Belgia, Pan American Airlines in Statele Unite, Aerorflot in Rusia, Air France in Franta, Lufthansa in Germania, iar in Romania – Tarom, in anul 1944.

Transportul aerian de marfuri a inceput sa se dezvolte prin imbunatatirea de servicii imediat dupa perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, in tot acest timp fiind infiintate numeroase companii si toate orientate catre suportul clientilor. Din ce in ce, transportul de marfuri a cunoscut o crestere continua, indicatorii de transport (tone/km) fiind din ce in ce mai mari, dublandu-se chiar la un interval de 10 ani.

Iata mai jos 5 avantaje ale transportului aerian de marfuri:

transport-aerian

1. Adaptabilitatea transportului aerian – in ceea ce priveste acest avantaj, trebuie sa luam in considerare faptul ca exista nave care pot fi convertite usor in nave de pasageri, de marfuri sau de un mix al acestora. De aceea, se pot desfasura curse de marfuri sau de persoane chiar in acelasi timp. In plus, poate fi transportata aproape orice categorie de produs.

2. Regularitate si frecventa – acesta este un alt avantaj al transportului aerian de marfuri. Cursele desfasurate astfel pentru transportul marfurilor au loc periodic, conform unui program stabilit si cu o anumita frecventa.

3. Preturi competitive – transportul aerian de marfuri prezinta avantajul unor preturi competitive. Acesta devine pe zi ce trece un instrument de transport marfa la indemana oricui, costul utilizarii unui astfel de mijloc de transport fiind din ce in ce mai accesibil.

4. Cresterea capacitatii de transport – acest lucru se reflecta prin cresterea numarului de nave si a liniilor aeriene. Ca atare, exista disponibilitate continua pentru transportul aerian de marfuri.

5. Confort si siguranta – acestea sunt niste caracteristici esentiale pentru orice tip de transport. Operatorul economic care desfasoara transportul de marfa isi doreste sa isi stie marfa in siguranta si transportata in cele mai bune conditii de siguranta. De-a lungul timpului s-au perfectionat modalitatile de transport desfasurate cu aeronave asa incat conditiile de transport sa fie cele mai bune.

Detalii relevante se pot accesa: https://www.customs.ro/e-customs/ecs

Cateva aspecte despre transportul aerian de marfuri

In transportul aerian de marfuri sunt inclusi atat constructorii de aeronave, aeroporturile, companiile aeriene, dar si operatorii economici care desfasoara transportul de marfa. Piata transportului aerian de marfa a cunoscut o crestere continua si constanta, astfel ca la nivel mondial numarul total de aeronave s-a dublat in ultimii 20 de ani, astfel ca pot fi operate din ce in ce mai multe comenzi.

Aeroporturile joaca un rol esential in desfasurarea operatiunii de transport de marfa. Acestea trebuie sa asigure buna desfasurare a transportului, astfel ca au in vedere atat miscarea de marfuri si aeronave, cat si asigurarea conditiilor de depozitare si inchirierii de spatii.

Companiile aeriene care desfasoara transport aerian de marfuri sunt din ce in ce mai numeroase. Acestea se supun reglementarilor internationale de mediu economic, iar pe de alta parte se supun cererilor de transport aerian, o conditie nu intotdeauna constanta, depinzand de anumiti factori separati lor. Companiile de transport aerian de marfa au la baza oferta unui serviciu de transport marfa si separat a unor servicii periferice care faciliteaza accesul la serviciul de baza si care astfel ii mareste valoarea in piata.

In concluzie, transportul aerian de marfa prezinta un mare avantaj – acela ca se poate desfasura chiar in momentul in care este solicitat, cursele de marfa aeriene fiind numeroase. Calendarul desfasurarii curselor va fi mereu respectat, iar marfa va ajunge in momentul stabilit, exceptie facand anumite accidente nefericite. Ca atare, am putea spune ca transportul aerian de marfa poate deveni in cativa ani principala varianta de transport la nivel mondial, gratie adaptabilitatii sale si a dezvoltarii continue.

Pabllo Logistics isi desfasoara activitatile de transport aerian cargo in aproape toate aeroporturile lumii, oferind serviciul aerian atat pentru persoane fizice, cat si juridice, avand astfel expunere internationala.

Mai multe detalii despre noi, gasiti aici: https://pabllo-logistics.ro/contact/