> Blog > Nume categorie > Container folosit

Container folosit

Cum alegi un container folosit? Lucruri de care sa tii cont

Pentru desfasurarea transportului maritim de marfa, adesea se utilizeaza containere deja folosite. De aceea daca urmeaza sa importi o anumita cantitate de marfa si sa folosesti transportul maritim este bine sa tii cont de mai multe aspecte atunci cand vine vorba de achizitionarea unui container folosit de marfa. In primul rand, marfa trebuie sa ajunga in conditii de siguranta la destinatie si de aceea starea containerului trebuie sa fie cat mai buna. De asemenea, containerul trebuie sa serveasca scopului de transport sau mai exact tipului marfii ce urmeaza a se deplasa dintr-o destinatie in alta.

Container folosit
Sursa: www.canva.com

In transportul maritim containerele joaca un rol important asigurand o securitate mare marfurilor transportate si in acelasi timp reusesc sa usureze atat procesul de incarcare, cat si pe cel de descarcare.

In transportul maritim containerele sunt de mai multe categorii:

  • containere ISO de dimensiuni diferite
  • containere cisterna
  • containere frigorifice
  • containere pentru transportul de vehicule
  • containere pentru marfuri periculoase.

Transportul maritim se desfasoara in trei feluri:

  • transport maritim de tip FCL, adica in container complet
  • transport maritim de tip LCL sau in grupaj
  • transport maritim de tip bulk.
Sursa: www.canva.com

Iata mai jos cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi un transport maritim in regim containerizat.

Structura de rezistenta

Acesta este un prim aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi un container folosit pentru transportul marfii tale. Mai inainte de a negocia un cost al containerului mai mic priveste atent structura de rezistenta a acestuia pornind de la rama containerului si pana la stalpii verticali. Acestia asigura stabilitatea si durabilitatea constructiei si ca atare daca nu observi ca ar fi degradati ai putea sa iti indrepti atentia spre containerul ales. Ar fi bine totusi sa eviti acele containere care contin rama sau stalpii din lemn intrucat se pot degrada mult mai usor.

Izolatie termica

Un alt factor pe care sa il ai in vedere la alegerea unui container folosit pentru transportul marfii tale este izolatia. De regula, orice container prezinta o izolatie din spuma poliuretanica ce are o grosime de la 3 pana la 14 mm. O izolatie buna a containerului inseamna si protectia marfii in fata variatiilor de temperatura.

Mai ales atunci cand avem de-a face cu marfa perisabila este bine ca izolatia containerului sa fie cat mai groasa.

Sa nu fie degradat

Alegerea unui container folosit se va face printr-o analiza atenta a acestuia. Daca prezinta urme de degradare vizibile atunci poate ca ar fi bine sa te indrepti catre un alt container. Nu uita, chiar daca pretul este prioritar si iti doresti sa alegi un container cat mai ieftin, facand economie la costuri, in realitate scopul tau este sa aduci marfa ce urmeaza a fi importata la destinatie in conditii de maxima siguranta. Un container degradat poate pune in pericol transportul de marfa.

Negociaza pretul

Atunci cand urmeaza sa achizitionezi mai multe containere folosite ar fi bine sa faci o propunere de pret care sa includa anumite discount-uri. In cazul in care nu știi cum se face acest lucru ai putea apela la o companie de logistica care sa te ajute sa faci aceasta achizitie. Pabllo Logistics este o companie de logistica si transport marfa care ofera si serviciul de consultanta.

De aceea atunci cand nu stii de unde sa cumperi un container folosit, care sunt lucrurile pe care trebuie sa le urmaresti la achizitia unui astfel de container sau cum sa faci o negociere de pret, poti apela la Pabllo Logistics si mai mult ca sigur acestia vor prelua problemele tale, asigurandu-te de cea mai buna achizitie.

Sursa: www.canva.com

Mai multe detalii gasiti aici: http://pabllo-logistics.ro/ si recomandarea noastra pentru detalii despre containere si atribuirea numerelor de identificare: https://www.bic-code.org/identification-number/