> Blog > Nume categorie > Cat este de importanta consultanta vamala si cum te poate ajuta?

Cat este de importanta consultanta vamala si cum te poate ajuta?

Consultanta vamala


Consultanta vamala este un serviciu necesar ori de cate ori faci un import sau un export de marfuri, ajutandu-te sa intelegi care sunt conditiile necesare a fi indeplinite pentru ca marfa sa poata ajunge la destinatie in termenii contractuali.


Respectarea conditiilor stabilite de Codul Vamal inseamna un proces complex, depunerea unor documentatii solicitate, toate acestea urmand a se finaliza cu obtinerea liberului la de vama, asa incat importul sau exportul de marfa sa poata fi efectuat. De aceea, o companie de logistica te poate ajuta in acest sens, simplificand procedura si mai ales reducand timpii necesari pentru efectuarea tuturor formalitatilor.

Printr-o companie de logistica, asistenta vamala este mai simpla, se efectueaza mai repede, lipsa acestei asistente din partea unor specialisti putand creste timpul de efectuare a transportului si in acelasi timp totodata putand atrage taxe suplimentare, chiar si penalitati, existand sanse mari de respingere a respingerea importului.


Consultanta vamala, un proces pe care il poti parcurge mai inainte de vamuire.


Daca ai nevoie sa afli mai multe detalii despre desfasurarea procesului de vamuire sau vrei sa te convingi de ce este bine sa beneficiezi de asistenta la vamuire, ai putea cere sprijinul Pabllo Logistics, o companie de logistica ce ofera asistenta clientilor sai prin serviciul de consultanta vamala.

Vei afla informatii despre taxe si proceduri vamale, documente comerciale necesare, obligatii de plata catre bugetul de stat, dar si care sunt avizele si autorizatiile de care ai nevoie pentru ca procesul de vamuire sa se poata desfasura fara probleme, in conditii optime.

Detalii despre ultimele hotarari publicate in Monitorul Oficial al Romaniei: http://legislatie.just.ro/Public/Acasa


Consultanta vamala sau eficientizarea timpului


Asistenta vamala inseamna in primul rand eficientizarea timpului. Atunci cand vorbim despre un export sau un import de marfa ai nevoie de o intreaga documentatie pentru desfasurarea transportului. De aceea, prin serviciul de asistenta vei reusi sa constitui mai repede documentatia specifica, dar si intocmirea declaratiilor vamale, precum si prezentarea si sustinerea acestora in fata autoritatilor vamale.

Imaginea apartine Pabllo Logistics


Procesul de sustinere si prezentare a declaratiei vamale inseamna pe de o parte inregistrarea acesteia, repartitie, control documentar, control fizic, validare, contabilitate pentru ca la final totul sa se incheie cu liber la de vama. Ca atare, procesul de vamuire este cat se poate de complex, astfel ca serviciul de asistenta vamala te poate ajuta sa parcurgi mai simplu toate aceste etape, dar mai ales fara sanctiuni sau taxe platite suplimentar.


Codul Vamal Unional – cerinte


Codul Vamal Unional solicita celor ce fac import sau export de marfuri mai multe cerinte, asa incat operatiunile de vamuire sa fie corect intocmite. Este vorba despre Informatia de Valoare in Vama Obligatorie, acesta fiind un document care se emite de autoritatile centrale vamale si care poate certifica faptul ca valoarea platita in vama pentru transportul de marfa a fost efectuata corect. In plus, vei gasi si alte formalitati care ar putea sa te ajute in procesul de vamuire, asa cum ar fi Informatia Tarifara Obligatorie, dar si Informatia de Origine Obligatorie.

Toate acestea devin un sprijin important pentru cei ce trec printr-un proces de vamuire, majoritatea conflictelor cu autoritatile vamale avand in vedere fie incadrarea tarifara, fie originea marfurilor, fie valoarea in vama.


Acestea sunt elemente necesare, insa cu ajutorul serviciului de asistenta vamala nu vei mai trece prin momente dificile, timp pierdut si nici nu vei plati taxe sau tarife suplimentare catre bugetul de stat. Ca atare, vei face economie de timp, vei avea siguranta ca marfa va ajunge in termenul specificat la destinatie si mai ales nu vei plati suplimentar.


Pabllo Logistics este specializata in serviciul de consultanta si asistenta vamala, consultanta import si export, consultanta in obtinerea de licente, avize si acreditari, dar si in oferirea serviciului de asistenta vamala.


In plus, Pabllo Logistics efectueaza transport de marfuri maritim, agabaritic, feroviar, rutier si aerian.


Pentru mai multe detalii, ne gasiti aici: https://pabllo-logistics.ro/